Akıllı Telefonlar Neden Isınır (Isınma problemi çözümü)

Akıllı telefonların ısınma problemi neredeyse hepimizin karşılaştığı bir problem. Peki akıllı telefonlarda aşırı ısınmayı nasıl önleriz. Çözüm önerilerimiz nelerdir?

 

Akıllı telefonlar hayatımızın merkezine oturmuş durumdalar. Her ortamda sürekli yanımızdalar. Kişisel olarak en çok zaman geçirdiğimiz elektronik eşyalarımız. Bu da yoğun bir şekilde cep telefonlarımızı kullandığımız anlamına geliyor. Mevcut telefonlarımızla iyi geçinsek iyi olur çünkü döviz kurundaki aşırı yükselmeden dolayı kimsenin sık sık telefon değiştirmek istemeyeceğini biliyoruz.  Akıllı telefonlarımız kullandığımız sosyal hesaplar vb. şeylerden dolayı 24 saat boyunca aralıksız çalışıyorlar. Telefon içine yüklenen uygulamalarda işin içine girdiğin zaman telefonlarımızın ısınması gayet doğal.

Bunun harici telefonlarımız şarj halindeyken de ısınabilir ama bu endişe edilecek bir durum değil. Bunu gayet normal olarak karşılıyoruz.

Telefonun ısınmasına neden olan bir diğer faktörler ise hafızadaki doluluk oranı.  Bunlar bilinen en popüler sorunlar Peki Telefonların Isınma Problemlerine Karşı Almanız Gereken Önlemler Neler?

Telefonların Isınmasını Önlemek İçin Ne Yapmalıyız?

Orijinal Şarj Aleti Kullanın

Bir telefonu sağlıklı kullanmanın ilk adımı orijinal şarj cihazı kullanmaktır. Ama bu maalesef hepimiz ilk çiğnediği kural. Ama bizim tavsiyemiz daima orijinal şarj aletini kullanmanız. Ve zorunlu kalmadıkça farklı modelde şarj aleti kullanmamayın. Orijinal şarj aleti kullanmak telefonunun bataryasının ömrünü uzatacaktır.

Doğru Telefon Kılıfı Kullanın

Telefonu korumak için kullandığımız kılıflar bazen telefona en çok zarar veren şey olabiliyor. Özellikle telefonlar için kalitesiz ve çift tarafıda kapalı kılıflar kullanıldığında, hava ile teması kesildiği için çabuk ısınma problemi ile karşılaşıyoruz. Kullandığınız kılıfın ince ve kaliteli olmasına özen gösterin.

Gereksiz Fonksiyonları Kapatın

Artık gelişen teknoloji ile birlikte telefonlarımızda sayısız özellik ve fonksiyon mevcut. Ama bu onları sürekli aktif olarak açık tutacağımız anlamına gelmiyor. Eğer kullanmıyorsanız telefonlarınızda wifi, gps (konum), nfc, bluetooth, mobil veri ve özellikle sosyal hesap ve mail senkronizasyonlarını daima kapalı olarak tutun. Bu özelliklerin açık olması telefonunuzu arka planda sürekli çalıştırır. Haliyle bu durum bataryaya ve işlemciye etki edeceğinden bataryanın çabuk bitmesine ve ısınmaya neden olacaktır.

Telefonunuzu Kullanmadığınız Zamanlarda Güç Tasarruf Modunu Açın

Güç tasarruf modunu arka fonda çalışan gereksiz uygulamaların bir çoğunu pasif hale getirir. Bunun yanında işlemcinin birden çok işlem yapmasını engelleyerek telefonunuzun ısınma problemini çözmede çok yardımcı olacaktır. Ancak normal olarak gün içinde güç tasarruf modunu açarsanız telefonunuz işlemci gücünü azaltabilirsiniz buna dikkat edin.

Telefonunuzdaki Uygulamaları Güncel Tutun

Telefonunuzda ki uygulamaların hepsinin güncel kalması telefonun ısınma problemini azaltan faktörlerdendir.

Telefonunuzu Aşırı Sıcak Ortamlardan Uzak Tutun

Telefonunuzu gereğinden fazla sıcak ortamlardan uzak tutmak da çözüm olacaktır. Özellikle telefonlarınız etrafına ısı veren diğer cihazlardan uzak tutmalısınız. Pencere önü, plaj, üstü açık kafeler,parklar gibi doğrudan güneş ışınına maruz kalabilceğiniz yerlerde telefonunuzu asla güneş altında bırakmayınız. Bu da direkt ısınmaya neden olur.

Telefonunuzu Şarjda Kullanmayın

Telefonu şarjda kullanmak bataryayı öldürür mü ?

En önemli husus cep telefonunuz şarjdayken kullanmak. Hem telefonun sağlığı hemde sizin sağlığınız için telefonu şarjda kullanmamaya özen gösteriniz. Zaten telefonunuzu şarjda kullanırsanız birden ısınmaya başladığını anlayacaksınız.

Telefonunuzun Hafızasını gereksiz Yere Doldurmayın

Evet telefonun hafızasının dolu olması telefonun ısınmasına neden olur. İşinize yaramayan fotoğraf ve videoları harici harddisk içinde ya da bilgisayarınızın içinde saklamanızı tavsiye ediyoruz.

Oyun Oynarken Isınma Sorunu

Maalesef oyun oynarken cihazın ısınması gayet doğal ve bu sorunun çözümü yok. Bu durum olabildiğince normal çünkü telefonunuzdaki uygulamaları ve oyunları kullanmaya başladığınızda telefonunuzun işlemcisi, ekran kartı ve ram’i otomatik olarak çalışmaya başlıyor böylelikle telefonunuz ısınıyor. Ve oyunlar diğer uygulamalara göre telefonu daha çok yorar. Ayrıca çok oyun oynayan biriyseniz bu durumu sürekli yaşamanız kaçınılmaz.

https://www.theverge.com/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir