DOĞUM ÇANTASI NASIL HAZIRLANIR?

Evet doğum yaklaştı… Hem sizin hem de bebeğiniz için doğum çantası hazırlarken yanınıza neler almalısınız, doğum çantasının içinde en iyi bebek bezi, biberon, mama, çorap, pişik kremi gibi malzemelerden hangileri olmalı? Gelin birlikte bakalım.. Keyifli okumalar..

İŞTE DOĞUM ÇANTASI HAZIRLAMA AŞAMALARI

1.NE ZAMAN DOĞUM ÇANTASI HAZIRLAMALIYIM?

Hamileliğin 28.haftasına yaklaşırken doğum çantası hazırlamaya başlayabilirsiniz. Erken doğum riski varsa daha erken de  doğum çantası hazırlanabilir. Zaten erken doğum riski taşıyorsanız doktor tarafından uyarılırsınız.

2.BEBEK İÇİN DOĞUM ÇANTASI

Bebeğinizin hangi mevsimde doğacağını göz önünde bulundurarak aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz.

Yeni doğan uyumlu bebek bezi: Fazla miktarda almamaya özen gösterin çünkü her bebek farklı olabiliyor. Beze karşı alerji gösterebiliyor. Eğer alerjisi varsa bebek bezini değiştirmeniz gerekebilir.

Islak havlu: Islak havlu alırken kimyasal içermemesine özen gösterin.

Mevsimine göre bebek battaniyesi: Bebek hangi ay doğmuşsa mevsimine göre daha kalın veya penye bebek battaniyeleri tercih edilebilir. Fazla süslü battaniyeler alırsanız bebeğin yüzüne gelmemesine dikkat ediniz. Bizim tavsiyemiz tabi ki sadelikten yana..

Bebek için yenidoğan bebek takımı: Doğum çantasını hazırlarken hastane çıkışı olarak satılan bebek takımlarından en az 2 tane koymalısınız. Hastanede kalış süresine göre bu değişebilir. Bu takımların içinde eldiven ve şapkası da mevcuttur.

Alt değiştirme seti: Doğum çantası için tek kullanımlık alt değiştirme bezlerini marketlerden temin edebilirsiniz daha kullanışlı olacaktır.

Çıtçıtlı badi: Doğum çantası hazırlarken her annenin çok fazla kullandığı bu badiden 2 tane koymayı unutmayın

Çorap: Birkaç çiftte çorap koymayı unutmayın. Özellikle Doğum kış aylarında olduysa çok ihtiyacınız olacaktır.

Pişik kremi: Bebek altını aldıktan sonra pişik olmaması için doğal zeytinyağı sürülebilir. Ama her ihtimale karşı doğum çantanızı hazırlarken yanınızda pişik kremi bulundurmalısınız.

Ağız mendili: 5-10 tane ağız mendili hastane için yeterli olacaktır.

Biberon: Bebek ilk doğduğunda tabi ki 6 ay boyunca anne sütü alması gerekiyor. Fakat bazen bir takım aksilikler olabilir. Mama verilmesi gerekirse kendi biberonunuzla hazırlanması daha hijyenik olacaktır. Bunun dışındaki durumlar için uzmanlar biberon ve emziği, ağız ve diş sağlığı için önermemektedir.

3.ANNE İÇİN DOĞUM ÇANTASI

PİJAMA TAKIMI: 2 adet pijama takımı kirlenme ihtimaline karşı doğum çantasına konulması gerekir. Önden düğmeli olması emzirmek için kolaylık sağlayacaktır.

İç çamaşırı: 5 adet alt iç çamaşırı , emzirme sütyeni veya emzirme atleti de olabilir. Pamuklu olmasına dikkat edin.

Sabahlık: Üstüne hemen alabileceğin ince veya kalın bir sabahlık işinizi görecektir.

Terlik: Hastanede dolanırken daha rahat olman için 1 numara büyük terlik almanı öneriyoruz. Doğum sonrası ödem olacağından dolayı terliklerin ufak gelebilir.

Banyo havlusu: Hastanede duş alma ihtiyacı duyabilirsin. Bu yüzden birer tane banyo yüz ayak havlusu alabilirsin.

Meme ucu kremi: Çatlamalara karşı bulundurmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Kişisel temizlik malzemeleri: Hasta kilodu veya uzun pedler ,tarak, şampuan, diş macunu, diş fırçası kağıt havlu vb.

Bunlar dışında kimliğinizi, şarj aletinizi, fotoğraf makinesi, süsleme malzemelerini de çantaya koymayı unutmayınız. Hastaneden çıkarken giymek için rahat kıyafetleri de eklemenizi tavsiye ediyoruz. https://www.babycentre.co.uk/what-to-pack-in-your-hospital-bag

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir