Boyun ağrısına ne iyi gelir – Boyun ağrısı nasıl geçer ?

Gelişen teknoloji ile birlikte masa başı işlerde çalışan insan sayısının artmasıyla birlikte insanlar uzun süre hareketsiz kalıyorlar. Masa başında çalışan birisinin, gün içerisinde masa başında en az 4-6 saat geçirdiğini görebiliriz. Fakat ne yazık ki çalışanlar iş çıkışı spor salonuna gidip egzersiz yapma imkanı bulamıyor ya da tercih etmiyor diyebiliriz. Bütün gün yorulan zihinler ve vücutlar, gün sonunda sadece yatıp dinlenmek istiyor. O zaman Boyun Ağrısına Ne iyi gelir ? Gelin birlikte bakalım..

Boyun Ağrısına Ne Iyi Gelir ?

Bu durumla birlikte gün boyunca neredeyse hiç hareket etmemiş bir beden karşımıza çıkıyor. Gün boyu hareket etmemiş bir beden; zayıf, kısalmış, dirençsiz kaslara ve sağlıksız fasyaya (kasların ve organların etrafını saran zar şeklinde şeffaf bağ dokusu) sebeb oluyor. Bu tip bir yaşam süren kişi eninde sonunda, vücudunun belli bölgelerinde ağrı sorunları yaşamaya başlar ve ağrıları arttıkça, hareketlerini biraz daha azaltmaya başlar. Bu durum kısır bir döngü halini alır; zayıf ve spazmlı kaslar ağrılı vücudu oluşturur, ağrılı vücut hareketsizliğe yol açar ve hareketsizlik ise güçsüz ve kısalmış kaslar demektir…

Bu devam eden monotonluk sonucunda oluşan ağrılar yaşam kalitesini ciddi manada düşürmeye başladığında ise kişiler doktora, oradan da fizyoterapistlere yönlendirilir. Fizyoterapide hedeflenen şey ise aslında hastanın bu konuda bilgilendirilmesi, ağrının kontrol altına alınması ve daha sonra uygun egzersizler ile kasların kuvvetlendirilmesi ve esnemesidir. Bu ağrılardan kalıcı olarak kurtulabilmek için egzersizlerin devamı çok önemlidir çünkü bir noktadan sonra her birey kendi vücudunu tanımalı ve hayatı boyunca vücudunun ihtiyacına göre bedensel egzersizlere devam etmelidir. Doğru egzersizleri kişi vücut farkındalığını artırarak hayatına entegre edebilmelidir. Aksi takdirde uygulanan bütün tedaviler, geçici çözümler olarak kalır.

Boyun Ağrısından Kurtulmak için Doğal Yöntemler

Boyun Ağrısına Ne Iyi Gelir

Boyun ağrısından kurtulmak için elbette sizler için hazırladığımızdoğal çözümler ile birlikte hafif egzersizle uygulamak etkisini daha çok gösterecektir. Birlikte bu bölgenin rahatlamasını sağlayabilirler. Servikalji olarak da adlandırdığımız bu boyun ağrısı, sinirleriniz ve omur diskleriniz de dahil olmak üzere boynunuzun herhangi bir yerinden gelebilen bir ağrıdır.  Geçilim o zaman doğal yöntemlerimize :

Isırgan otu çayı uygulaması

Isırgan otu rahatlatıcı özelliği olan bir çaydır. İçinde ki bir çok antioksidanla birlikte iltihap sökücü özelliğide vardır. Ve bizim için en önemli özelliği boyun ağrısının şiddetini ciddi miktarda azaltması. Emildikten sonra, sertleşmiş kasları rahatlatırlar.

İçindekiler

2 yemek kaşığı kuru ısırgan otu

1 bardak su

Hazırlanışı

Bir bardak su ısıtın. Kaynamaya başlayınca, ısırgan otunu ekleyin.

Altını kapatın ve 10 dakika kadar demlenmeye bırakın.

Daha sonra süzün ve çayı alın.

Kullanımı

Çaya bir bez ya da havlu batırın. Sonra, bu havluyu etkilenen bölgeye bastırarak uygulayın.

10 ila 15 dakika bekletin. Bu tedaviyi günde iki kez yapın.

Sarı kantaron otu

Sarı kantaron, ağrı kesici ve sakinleştirici özelliği çok ciddi miktarda fazla olan bir bitkidir. Boynunuzu etkileyen sık görülen ağrıları azaltır. İçerisindeki besin maddeleri kan dolaşımını da tetikler. Kaslarınıza giden oksijeni arttırarak, iltihaplanmayı azaltır.

İçindekiler

1 çay kaşığı sarı kantaron

1 bardak su

Hazırlanışı

Bir bardak suyu ısıtın. Kaynamaya başlayınca sarı kantaronu ekleyin.

10 dakika demlenmesine izin verin ve süzün

Kullanımı

Kaslardaki gerilimi azaltmak için, bu çayı günde en fazla iki kez için.

NOT: Antidepresen ilaçlar kullanıyorsanız sarı kantoran kullanmanız tavsiye edilmez…

Yağ masajları

Ağrılardan kurtulmanın bir diğer etkili yöntemi Boyun masajı yapmak. Masaj, kaslarınıza hoş bir sıcaklık hissi verir ve kan akışını hızlandırarak, iltihaplanmayı hafifletir. Bunun yanında masajlarda kullandığınız yağların hepsinin farklı özellikleri size ayrıca nüfus edecektir. Geçelim sizin için hazırladığımız masaj karışımına..

İçindekiler

2 yemek kaşığı tatlı badem yağı

1 yemek kaşığı lavanta yağı

Hazırlanışı

Yağları tamamen birbirine karışana kadar bir kapta karıştırın.

Kullanımı

Yağları boynunuza sürün. Sonra 5 ila 10 dakika boyunca düzgün dairesel hareketler kullanarak masaj yapın.

Bu masajı uygularken dikkatli olun. Yanlış bir hareket durumunuzu daha da kötüleştirebilir.

Gerekli olduğunu düşünüyorsanız, masajı günde iki kez tekrarlayın.

Boyun Ağrısına Ne Iyi Gelir

Zeytinyağı ve Himalaya tuzu uygulaması

Zeytinyağı ve Himalaya tuzu kombinasyonu aslında oldukça eski bir yöntemdir. Boyun ağrısı sorunu çekenler için etkili bir çözümdür. Kötü duruş ya da stres yüzünden ağrı oluştuğunda bu çözüm etkili olacaktır. Özellikler, ağrıyan bölgedeki kan dolaşımını hızlandırır. Ayrıca kaslarınızı geren iltihaplanma etkisini de yok eder. Şimdi geçelim nasıl hazırlandığına.

İçindekiler

½ bardak zeytinyağı

¼ bardak Himalaya tuzu

Hazırlanışı

Malzemeleri bir kapta karıştırın, taneli ve yağlı bir karışım elde edeceksiniz.

Kullanımı

Karışımı boynunuzun ağrıyan kısmına yapıştırın. 3 dakika boyunca masaj uygulayın.

Sonra 20 dakika bekletin. Daha sonra, ılık su ile durulayın.

Ağrı tamamen geçene kadar bu yöntemi kullanın.

Boldo çayı uygulaması

Boldo, son zamanlarda çoğunuzun duyduğu gibi karaciğeri temizleme özelliği ile oldukça popüler bir hale gelmiş olan şifalı bir bitkidir. Bununla beraber, bu özelliği dışında bunun bir spazm önleyici ve sakinleştirici özelliği olduğunu da hatırlatalım. Sıcak kompres olarak kullanmak kas gerginliğini ciddi ölçüde azaltır. Ayrıca boyun ağrısını da hafiflettiğini görceksiniz. Geçelim nasıl kullanacağımıza. (Boyun Ağrısına Ne iyi gelir ?)

İçindekiler

2 yemek kaşığı boldo çayı

1 bardak su

Hazırlanışı

Bir bardak suyu ısıtın. Kaynamaya başlayınca boldo çayını ekleyin.

Altını kapatın ve 15 dakika demlenmesi için bekletin.

Sonra, çayı süzün ve mümkün olduğu kadar sıcak kullanın.

Kullanımı

Çaya bir bez ya da havlu batırın. Sonra, ağrıyan bölgeye uygulayın.

10 dakika boyunca uygulamaya devam edin. Gerekli olduğunu düşünüyorsanız günde iki kere tekrarlayabilirsiniz.

Bu çözümler ağrınızı azaltmaya yardım etse de, boyun ağrısı için yine de egzersiz yapmanız gerektiğini unutmayın. Ayrıca tabii ki, birkaç saat yatarak dinlenmeli ve aşırı fiziksel efor sarf etmekten kaçınmalısınız.

Geçelim Boyun Tutulmasının Nedenlerine

Boyun tutulmasının bir diğer etki edenfaktörü gece yastık düzeninden kaynaklanmaktadır. Yastığın yüksek veya alçak olması boyun tutulmasına neden olacağı için boyun hareketlerini yapmakta zorluk yaşatır.
Evde boyun tutulması tedavisi yöntemi olarak boyunuza hafif masaj ve ardından bir havlu ısıtarak boynunuza sarabilirsiniz. Boynun sıcak tutulması kasları gevşeteceğinden ağrıyı ve tutulmayı ciddi oranda azaltır.

BOYUN TUTULMASI NEDEN OLUR?

Yanlış Uyku pozisyonunda uyumak
Sürekli olarak aynı yöne yönelme ( Masa başı işlerde örneğin)
Baş ve boyun bölgesine baskı uygulama veya ağırlık kaldırma
ıSınma hareketleri yapmadan boyun egzersizleri yapmaya çalışmak
Klima önünde fazla zaman geçirme
Terleme sonrası boynun ani soğuması
Bilgisayar gibi aynı yere bakmaya sebep olan şeyler yapmak
Yüzmek
Omuzlarda Yük taşımak
Bunlar ve buna benzeyen birçok neden Boyun tutulmasına neden olur.
Yukarıda ki nedenlerden dolayı boyun tutulmaları kısa zaman ( 2-3 gün ) için tamamen geçer. Boyun tutulması olduğu zaman ani ve sert hareketler yapmaktan kaçının.. (Boyun Ağrısına Ne iyi gelir ?)

BOYUN TUTULMASI NASIL GEÇER?

Boyun bölgesini soğuktan koruyun. ( Sıcak havlu veya Bir bez, boğazlı kazak )

Hafif bir şekilde masaj Yaptırabilirsiniz. Ellerinizle yapacağınız bir masajın ardından sıcak bir havluyla kaslarınızı gevşetebilirsiniz. Yapabileceğiniz en pratik masaj yöntemi budur.
Kas gevşetici ilaç kullanabilirsiniz. Krem olması daha iyi olacaktır.
Boyun bölgesi için destek kullanabilirsiniz.
Boynunuza tuluk (Sıcak Su torbası) koyabilirsiniz.
Boyunuzu hareket ettirecek egzersizleri yavaşça ve dikkatlice yapabilirsiniz.
Bilgisayar, televizyon ve kitap gibi aktivitelerden yararlanırken boynunuzu yastık ile destekleyebilirsiniz. (Boyun Ağrısına Ne iyi gelir ?)

Kirlenen havayla birlikte akciğerinizi korumanın yolunu merak ediyorsanız TIKLAYIN

Bazı Kaynaklar: https://www.health.harvard.edu/pain/how-to-soothe-a-sore-neck https://www.healthline.com/health/neck-pain#:~:text=If%20you%20have%20minor%20neck,such%20as%20ibuprofen%20or%20acetaminophen. https://www.health.harvard.edu/pain/6-ways-to-ease-neck-pain

UYARI ! ( Boyun Ağrısına Ne Iyi Gelir )

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size sadece doktorunuz yardımcı olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir