Bronşite ne iyi gelir ? Bronşit Nasıl Geçer DEV REHBER
İlk önce bronşiti tanımlayacak olursak Bronşiol olarak tanımlanan ve akciğerde bulunan küçük hava keseciklerinin enfeksiyon kapması sonucunda ortaya çıkan iltihaplanma, keseciklerde daralmaya sebep olur ve bunun sonucunda akciğerin nefes alma kapasitesi büyük oranda azalır. Çoğunlukla iki yaş altı çocuklarda meydana gelen ve alt solunum yollarının en sık görülen rahatsızlığı olan bu olgu Akut Bronşit Hastalığı olarak tanımlanır. O zaman bronşite ne iyi gelir yazımıza başlayalım..
Bronşit belirtileri nelerdir?

Akut bronşit hastalığı çoğunlukla üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdikten sonra ortaya çıkar ve hastalık varlığında gözlemlenen ilk belirtiler genellikle hapşırma ve burun akıntısı gibi üst solunum yolu enfeksiyonu bulguları ile benzerlik gösterir.
Bronşioller dediğimiz akciğerde ki hava keseciklerinde gelişen enfeksiyonun artışıyla birlikte yüksek ateş ve iştahsızlık gibi durumlar oluşabilir.
Hastalığın ilerlemesi ile beraber hava keseciklerinin dolması ve tıkanıklık oranının artması ile birlikte solunum sıkıntısında ciddi artışlar gözükmektedir.
Solunum sıkıntısının artışı hastanın ani gelişen geçici öksürük krizleri yaşamasına neden olur.
Hastalığın kendini belli eden en kesin bulgusundan biriside hırıltıya benzer solunum sesleridir.
BOYUN AĞRISI ÇEKENLER İÇİN HAZIRLADIĞIMIZ İÇERİĞE GÖZ ATTINIZ MI? TIKLAYIN..
Bronşite ne iyi gelir ?

Hastanede doktorlar tarafından uygulanan tedavilerin yanında ek olarak yapılacak evde bakım uygulamaları bronşit hastalığının semptomlarını kontrol altına alarak rahatlatıcı etki gösterebilir.
Balgam problemi yaşayanlar için öncelikle tuzlu su ile gargara yapmanın oldukça etkili uygulamalardan biri olduğunu hatırlatalım. 1 bardak su ve 2 yemek kaşığı tuz ile hazırlanan karışımın düzenli aralıklarla uygulanması hem boğaz enfeksiyonunu yatıştırıcı etki gösterir hem de bu bölgedeki balgamın atılmasını sağlayarak hava yolunu rahatlatır.
Kuru ve nemsiz ortam havası kişinin solunum sıkıntısını artırıcı etki gösterir. Doğal nemlendiriciler ile ortam atmosferi ideal oranda nemlendirilebilir.
Akut bronşit hastalığı bronşiollerin ödem, mukus ve çeşitli hücresel kalıntılarla daralması sonucunda meydana gelir. Dolayısıyla ödemi kontrol altına almak ve mukus salınımını azaltmak için hastaların günde en az iki litre su tüketmesi çok önemlidir. GEÇELİM BİTKİSEL OLARAK SİZİ RAHATLATACAK BAZI ŞEYLERE..
FARANJİT İLE MERAK ETTİĞİNİZ HERŞEY BU DEV REHBERDE.. TIKLAYIN
Okaliptüs Yağı

Doğal olarak balgam söktürücü özelliğe sahip olan okaliptüs, bununla beraber burun tıkanıklığını da açarak daha rahat nefes almanızı kolaylaştıracaktır. Öksürüğü azaltmak için okaliptüs yağından faydalanabilirsiniz. Bir tencere içine 3 su bardağı suyu kaynatın ve içine 10-15 damla okaliptüs yağı damlatın. Hazırladıktan sonra sıcak sudan çıkan buharı solumanız yeterli olacaktır. Bu sayede boğazlarınızın rahatlamasını ve ciğerlerinizde biriken mukusun çözülmesini sağlayabilirsiniz. Çözülen mukus, öksürük yoluyla kolayca atılacaktır.
Ekinezya

Birçok sağlık sorununun tedavisinde kullanılan ekinezya, soğuk algınlığına karşı koruma sağlayarak bronşit oluşumunu engelleyebilir. Bağışıklık sistemini güçlendiren ve enfeksiyonlara karşı vücut direncini ciddi ölçüde arttıran ekinezya, hastalığın tedavi sürecini kısaltır ve hızlı iyileşmenizi sağladığını göreceksiniz.
Nane

Mutfağın olmazsa olmazlarından biri olan nane, içeriğindeki mentol sayesinde burun tıkanıklığını açar ve balgam söktürücü görevi görür. Gerek soğuk algınlığı tedavisinde gerekse bronşit tedavisinde sıkça nanenin etkilerinden faydalanılır.
Sığır Kuyruğu

Öksürüğe karşı oldukçayararlı olan sığır kuyruğu, dünyanın pek çok bölgesinde öksürüğe karşı bitkisel tedavi yöntemi olarak hala kullanılmaktadır. Balgam söktürücü özelliğe sahip olan sığır kuyruğu, akciğeri mukus ve tıkanıklıktan temizler. Sığır kuyruğu tek başına kullanılabileceği gibi bitkisel toniklerle de karıştırılabilir. Tüm bitkisel ürünlerde olduğu gibi sığır kuyruğu bitkisinin kullanımında da tüketim miktarına dikkat edilmelidir. Sığır kuyruğu içeren bitkisel ürünleri kullanmadan önce mutlaka kullanım şekline ve dozajına dikkat edilmelidir.
Sarımsak

Sarımsak viral ve bakteriyel enfeksiyonları geçiren doğal bir antibiyotiktir. Sarımsak tüketerek enfeksiyonla mücadele edip vücudunuza destek olabilirsiniz.
Zencefil

Zencefil ishal, hazımsızlık, mide ağrısı gibi gastrointestinal semptomların tedavisine yardımcı olur. Bununla beraber, intihap önleyici özelliği ile akut bronşit tedavisinde kullanılır. Kuru öksürük ve balgam sökmek için zencefil çayı içebilirsiniz.
Zerdeçal

Zerdeçal anti inflamatuar özelliğinden dolayı, bronşite iyi gelir. 1 bardak sütün içerisine 1 çay kaşığı zerdeçal ekleyin ve kaynatın. Bu karışımı günde 2-3 kere için. Gece uyumadan yarım saat önce içmeniz nefes tıkanıklıklarınızı engeller.
Meyan Kökü

Şifa kaynağı olarak nitelendirilen meyan kökü, birçok sağlık sorunu karşısında etkili sonuçlar vermektedir. Kaşıntıya neden olan kuru öksürüğe karşı oldukça etkili olan meyan kökü, “müsilaj” adı verilen, boğaz ve yemek borusunu koruyan bir sıvı üretmektedir. Bu özelliği sayesinde kuru ve kaşıntılı öksürüğe karşı yatıştırıcı etki sağlar. Meyan kökünü çay olarak tüketebilirsiniz. Bir kap kaynar suya 1 çorba kaşığı meyan kökü ekleyin ve 10 dakika demlemeye bırakın. Demlenen çayı süzerek tüketebilirsiniz. Meyan kökü öksürük probleminizin yanı sıra öksürüğün neden olduğu mide bulantısını da ortadan kaldırabilir. Ancak meyan kökü, kan basıncını yükselterek yüksek tansiyon problemine neden olabilir. Bu nedenle hipertansiyon ilacı kullanan kişilerin doktora danışmadan meyan kökü kullanmamaları önerilir.
Ginseng

Yüzyıllardır Çin tıbbında kullanılan ginseng, bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini sağlayan doğal tonik olarak nitelendirilir. Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi tarafından yapılan araştırmada soğuk algınlığı ve gribe karşı etkili bir koruma sağladığı kanıtlanmış durumdadır. Oldukça faydalı bir bitki olan ginseng, akut bronşite karşı etkili bir koruma ve direnç sağlar. Bu yüzden bronşitten korunmak adına ginseng bitkisinden yararlanılabilir. Ginseng bitkisel ürünlerini eczanelerden ve sağlık destek ürünleri satan mağazalardan temin edebilirsiniz.
Bal

Doğal antibiyotik olduğundan bal bronşlardaki intihapları ciddi manada azaltacaktır. Balı limon ve zencefille karıştırarak tüketmeniz daha etkili sonuçlar verir. Bununla beraber soğan suyu ile balı karıştırmak da bronşları açar.
Soğan
Soğan balgam söktürücü etkiye sahip olduğu zaten bilinen bir özelliğidir. Soğan yemek veya 1-2 çay kaşığı soğan suyu içmek bronşların açılmasını sağlayacaktır.
Susam
Susam tohumu göğüs ağrılarına ve bronşite oldukça yararlı olduğu gözlenmiştir. 1 kaşık susam, 1 çay kaşığı keten tohumu ve 1 tutam tuzu bal ile karıştırın. Bu karışımı günlük olarak 1 sefer tüketebilirsiniz.
Karaturp Kökü
Karaturpu soyup doğrayın veya rendeleyin. Sonrada suyu çıkartıp tüketebilirsiniz. Günde 1 fincan içebilirsiniz. Suyunu sıktıktan sonra birkaç saat buzdolabında bekletirseniz içerisine şeker atarak tüketebilirsiniz.
Ihlamur Çiçeği
Balgam çıkarılmasına faydalı bitkilerden birisi de ıhlamur çiçeğidir. 1 tatlı kaşığı ıhlamur çiçeği 1 bardak kaynar su içinde demledikten sonra biraz bekleyin ve için. Bu kür tarifi ile balgam çıkarmanızı kolaylaşacaktır. Günde birkaç kez aynı şekilde içebilirsiniz.
Su
Hergün düzenli olarak bol miktarda su tüketmek bronşit tedavisinde oldukça önemli bir etkiye sahiptir. Su balgam çıkarmaya yardımcı olur ve vücuttaki intihabı daha rahat olarak dışarı atar. https://health.usnews.com/health-news/health-wellness/articles/2013/11/29/bronchitis-symptoms-and-treatment https://www.webmd.com/lung/what-helps-you-feel-better-with-bronchitis#1
UYARI ! (bronşite ne iyi gelir)
”İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan toplanarak oluşturulmuş ve bazı üniversitelerin araştırmalarına dayanan, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurmalısınız. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size sadece doktorunuz yardımcı olabilir” Stabil Hayat