Erkek Dövme Modelleri – Sadece En Kaliteli Tasarımlar
StabilHayat ekibi olarak sizler için sadece en kaliteli erkek dövme modelleri serisinin 1. yazısını paylaşmış bulunmaktayız. Bizi takipte kalın.. İlk kez dövme yaptıracak arkadaşlarımız içinde en aşağıda bazı tavsiyelerde bulunduk. Yorumlarınızı bekliyoruz.
Günümüzde dövme yaptırma istemini, kişisel süslenme ve modayla bağdaştırmak doğru olabilir. Fakat dövmenin insanlık tarihine ilk girişi şüphesiz ki bu kadar basit olmadığı kesin.
Dünyada, ilk sosyal hayatın başlamasıyla birlikte ilkel- komün toplumla birlikte, son derece masum gereksinimlerden yola çıkarak; korkularını, beğenilerini , isteklerini, inançlarını, geleneklerini, sosyal ve sınıfsal statülerini çizgi ve işaretlerle çıplak bedenlerine, yine bir başka insana ve doğaya göstermenin ifadesi olarak, ilk dövme uygulamaları yapılmıştır.
Aslında dövme uygulaması, kesintiye uğramadan, günümüze kadar ulaşmasının konuya bir insani ihtiyaç olarak bakılması gerektiğini ortaya koymaktadır
Dövme, el işi gerektiren bir ustalık ve uzmanlık alanıdır. Çok uzun çağlardır insanlar dövme sanatına ilgi duymuş bedenleri bu sanat ile süslemişlerdir
Dövmenin tarihi ilk amerikan yerlilerine kadar uzanır.
Farklı dövmeler
İlerde dövmenizi sildirmek isterseniz
- Q-Switched Ruby lazer
- Q-Switched Alexandrite lazer
- Q-Switched ND:YAG lazer
- Versapulse lazerve Vasculight teknolojilerini kullanabilirsiniz.
Dövme makinesi ve bütün parçaları paslanmaz cerrahi çelik olmak zorundadır. İğneler de aynı metalden üretilmeli ve tek kullanımlık olmalıdır. Dövme yaparken kullanılan pota ve eldivenlerde tek kullanımlıktır
Bazı kişiler sağlıklı dövme boyası yerine rapido, dolmakalem mürekkepleri kullanırlar. Bunlardan kesinlikle uzak durmanız gerekmektedir. Dövme yaptırırken mutlaka hijyenik stüdyolar ile çalışılmalıdır.
Dövme yaptırmayı düşünüyorsanız ilk olarak ele alacağınız konu hijyen olmalıdır. Malum günümüzde yeni yeni hastalıklar türüyor ve bunlar kana karışarak insan vücuduna bulaşıyor ve insan hayatını bir anda alt üst edebiliyor.
Sterilizasyon aşamasını geçip dövmeyi yaptıracağınız stüdyoyu doğru seçtikten sonra bunu unutmamalısınız ki yaptıracağınız dövmeyi ömür boyu vücudunuzda taşıyacaksınız.
İyi bir dövmeye sahip olmak için ilk adım olan iyi bir sanatçıya dövmenizi yaptırmak kadar yaptırdıktan sonra bu çalışmayı korumakta – bakmakta çok önemlidir.
Dövme çalışmasını takiben 3 gün süreyle yüzeyin suyla temas etmemesi en önemli kuraldır. Dövme iğneleriyle tahribata uğrayan cildiniz bu dönemde her türlü enfeksiyona açık olur.
Erkekler için hazırladığımız saç modellerine bakmak için TIKLAYIN
(erkek dövme modelleri)
(erkek dövme modelleri)
(erkek dövme modelleri)
(erkek dövme modelleri)
Dövme yapmaya karar veren gençlerden başlayalım..
Genelde erkekler dövme yaptıracağı zaman bunu
ortalama 16-17 yaşlarında alıyorlar. Ama maalesef 18 yaşına kadar bunları
yaptırmak yasal değil ve zaten yapılmamalı çünkü fiziğiniz hala oturmadı. Bir kaç
sene sonra dövmenizin şekli bozulacaktır. 21 yaş civarı vücudunuz tam
oturduktan sonra yaptırmanız daha mantıklı.
Peki dövmeyi nereye yaptırmalıyım…
Dövme aşamasının en önemli 3 aşamasından biri dövmenin yapılacağı yer diyebiliriz. Çünkü yapacağınız dövmenin ömür boyu sizle kalacağını unutmayın. Eğer gerçekten dövme yaptırmak istiyorsanız bu işe başlayın. Motif seçiminizi yaptıktan sonra bile hemen bu süreci atlamayın, uzunca bir süre bekleyin ve kararınız değişmez ise o dövme sizi için belki uygun olabilir. Evet belki diyoruz çünkü hayatınızın ilerleyen dönemlerinde bu seçtiğiniz model yada yazı anlamını yitirebilir bunun hiçbir garantisi yok. (sevgilinin ismini yazıp sildirtmeye çalışan çok gördük). Yani kısaca yanlış bir seçim yapıp pişman olursanız üstüne yeni dövme yaptırmak veya sildirmek için çok uğraşırsınız bu yüzden özellikle isim yazdırırken 2 kere düşünün.
Dövme yeri seçimi en önemli ayrıntı
Gelelim yer
seçimi meselesine, unutmamanız gereken en önemli nokta vücudun her bölgesinin
dövmeye farklı tepki vermesi. Ama tabi ki dövme yaptırırken hissedeceğiniz
acıyı düşünerek seçmeyin, canınız çok yanacak olsa da hem güzel durması, hem de
zamanla deforme olmaması için dövme yaptıracağınız yeri çekeceğiniz acıya göre
seçmemeniz iyi olur sonuçta geçici dövme yaptırmıyorsunuz.
Sizden sorumlu olan kişileri bilgilendirin..
Hayalinizde ki dövmeyi yaptırmak
istiyorsanız ama sizden sorumlu olan ebebeynleriniz varsa kesinlikle izin
almalısınız. Bize soracak olursanız detaylı bir şekilde yaptıracağınız yerin ne
kadar steril olduğunu, bunu gerçekten istediğinizi anlatırsanız izin alma
şansınız artacaktır..
Dövme Yaptıracağınız Yeri İyi Seçin
Steril araçlar ve steril bir ortamda çalışması dövmenizi yaptıracağınız kişiyi seçerken en önemli etken olmalı, iğneleri sizin önünüzde açması steril olması GEREKİYOR. Kesinlikle yaptıracağınız yer hakkında detaylı bilgi almalısınız.
Randevu ve yapım aşaması nasıl işler
Ünlü ve yetenekli dövmecilerin çoğu randevu sistemiyle çalıştığını unutmayın, yani iyi günler ben dövme yaptırcaktım diye girip dövme yaptırma şansınız oldukça çok düşüktür. Bu nedenle yüzden mümkünse yüz yüze mümkün değilse mutlaka telefon açarak bir randevu almanız daha sağlıklı olacaktır ve bakım açısından kolaylık olması için en ideal zamanları merak ediyorsanız kesinlikle ekim-mart ayları arasıdır. Randevunuzu aldınız/almadınız dövmenizi yaptırmadan önce bir şekilde dövme yapılışını canlı olarak izlemenizi tavsiye ediyorum, izlediğiniz ilk dövme yapımı kendinizin ki olmasın azıcık da olsa bir fikriniz olur.
Bazı alışkanlıklara ara verelim..
Alkol kullanan biriyseniz randevu tarihinizden bir iki gün önce alkol almayı bırakın çünkü alkol kanı sulandırır bu da fazla kan çıkmasına neden olacaktır aynı şekilde aspirin gibi kan sulandıran şeylerden de uzak durmanızda fayda var. Her şey tamam randevu tarihiniz geldi heyecanlanabilirsiniz, bu çok normal eğer çok canınızın yanacağını düşünüyorsanız, acı eşiğiniz düşükse bazı kremler var tamamen olmasa da acıyı azaltıyor ama bir süre sonra zaten hissetmeyeceğiniz için gerek olduğunu düşünmüyoruz. Yapım sırasında titremeyin yeter.
Dövme Bittikten Sonra Ne Yapmalıyız
Gerçekten dövme
yapım aşamasında ki en önemli aşamalardan biri de bu dövmenizi yaptırdıktan
sonra neler yapmanız/yapmamanız gerektiğini dövmeciniz size zaten güzelce
anlatacaktır kesinlikle söylediklerine uyun, kreminizi sürün hemen suyla temas
ettirmeyin, kabuklarını kazımayın. sonrasında ise ömür boyu dövmenizin rengini
ve canlılığını korumak için güneşli havalarda yüksek faktörlü güneş kremi
kullanmayı ihmal etmeyin.
Dövme Yapılacak Stüdyoda Dikkat Edilmesi Gerekenler
– Sağlık bakanlığı kriterlerine göre dövme yapılacak yerin zemini kesinlikle sterilizasyona uygun olmalıdır..
– Bununla birlikte dışında motif işlenirken kullanılan her iğne kesinlikle müşterinin gözü önünde açılmalı, işlem bittikten sonra müşteriye verilmelidir. (hem anı mahiyetinde, hem de müşterinin içi rahat etsin diye. Çünkü her müşteriye motif işlendikten sonra iğnesi/iğneleri verildiğinde otomatikman her dövmede yeni iğne açılmış olur..)
Özellikle makine başlıklarını kontrol edin..
– Dövme makinası ve makina başlıkları kesinlikle steril olmalı, bu sterilliği sağlamak için de sterilizasyon cihazlarından bulundurulmalıdır..
– Dövme yapan kişi kesinlikle işlem esnasında pudralı latex eldiven takmalı, her alete ve iğneye o eldivenlerle dokunmalıdır. Çünkü hem dövme yaptıran kişideki bilinmeyen bir hastalığın hem de işlem uygulayan kişiden bulaşabilecek hastalıkların (olası) önüne geçilmelidir..
– Dövme yapılırken batikon ve
su karışımlı solüsyonla deri rahatlatılmalı ve kesinlikle her iğne darbesinden
önce işlem yapılacak yere vazelin sürülmelidir.
Şekil Seçimi
– Kesinlikle bir anlık gazla kafaya takılmış şekilde bir yazı yada şekilde diretilmemelidir. Dövmeci ile birebir görüşülüp bu konuda ortak bir yol bulunmalıdır.
– Motifin işleneceği yerin seçimine özen gösterilmeli, reklamdan ziyade daha çok kişiye özel bir bölge tercih edilmelidir..
– El, boyun ve yüz en riskli (görüntü açısından) bölgelerden olduğundan, bir dövmeyle hayat boyu yaşamanın riskinin bilincinde olunmalı.. bu bölgelerden kaçınılmalıdır.
– dövme motifini işleyecek kişinin özel yetenekleri yeterliyse tek seferlik özel çizim yaptırılmalı ve o işlenilmelidir..
DÖVME YAPIMINDA VE SONRASINDA
– Sağlıklı ve stabil bir işçilik için motifin ebatı büyük değilse tek seansta işlem uygulanması daha mantıklıdır, tek seansta işlenemeyecek motifler içinse 2 veya daha fazla seanslar tercih edilmelidir.
– Motif işlenmeden önce dövme sanatçısının eski işçilikleri birebir görsel ve görüntülü argümanlarla tetkik edilmeli, ne tarz bir işçiliği hakkında ön bilgi alınmalıdır. Tabi deneme tahtası olmak istemiyorsanız.
– Dövme yaptırırken kesinlikle hareket edilmemelidir, kan şekerinin düşmesi ihtimaline karşın tatlı bişeyler atıştırabilirsiniz.
-Dövme sonrası dövme yapılan bölge temizlenip, beyaz vazelin sürüldükten sonra en aşağı yarım saat jelatinle kapatılmalı, olası bir boya atmasının önüne geçilmiş olur.
Antibiyotik kremleri unutmayın
– Yaklaşık 7 GÜN, her gün en aşağı 4-5 kez antibiyotik kremler sürülmeli (teramisin ve bepanten/bepanten plus gibi) banyo yapılacağı zaman da motif işlenen kısım vezalinle tamamen kapatılarak o bölgeye suyun geçmesi engellenmelidir..
– Dövme yapılan bölgenin iyileştirilmesi esnasında hiçbir şekilde güneşten özel bir sakınma yoluna gidilmemeli, buna karşın yağmurdan kesinlikle kaçınılmalıdır..
– İşlem yapılan bölge iyileşme aşamasına geçtiğinde olası bir kaşınma durumunda asla işlem yapılan bölge kaşınmamalı, o bölgedeki olası kabukvari deri kaldırılmamalıdır.