Göz Seğirmesi Neden Olur , Nasıl Geçer? Bütün Detayları İle

Ara ara karşılaştığımız göz seğirmesinin nedeninlerini mutlaka merak etmişsinizdir. StabilHayat editörleri bu konuya en net şekilde açıklık getiriyor. Evet gün içerisinde bir anda ortaya çıkan ve zaman zaman sinir bozucu boyutlara ulaşan vücut tepkilerinden birisi olan göz seğirmesi bir diğer adıyla “Blefarospazm” hakkında en geniş ve detaylı rehber burada sizlerle.. O zaman göz seğirmesi neden olur ? Başlayalım..

Göz seğirmesi neden olur ?

göz seğirmesi neden olur
göz seğirmesi neden olur

Aslında başlarken ufak bir dipnot verecek olursak göz seğirmesinin nedeni kesin olarak bilinmemektedir. Yani şu nedenden ötürü göz seğirmesi olur diyemeyiz. İnsanların genelinde çok büyük sorunlara neden olmaması ve kısa süren ataklarla gelip geçici bir durum olduğu için pek üzerine düşülmemiş bir durum. Tabi çok nadir durumlarda bir hastalık habercisi olabilir. Ama bununla ilgili yapılan çalışmalar oldukça kısıtlı diyebiliriz. Tüm bunların yanı sıra göz seğirmesine yol açabilen veya daha sık görülmesine sebebi olan göz seğirmesi neden olur sorunun cevabını verecek olursak..

  • Yorgun olmak
  • Uzun süre uykusuz kalmak yada belli bir uyku düzeninin olmayışı
  • Kafein, alkol ve tütün ürünlerinin yüksek miktarda kullanımı
  • Aşırı stres
  • Gözün fiziksel yöntemlerle tahriş edilmesi
  • Bazı ilaçların yan etkileri
  • Göz alerjileri ve göz kuruluğu olan bireylerde
  • Gözde meydana gelen enfeksiyonlar
  • Çok parlak ışıkların olduğu ortamlarda bulunmak, güneş, rüzgar ve kirli hava
  • Göz kapağında gerginlik oluşması

SABAHLARI MİDE BULANTISI YAŞIYORSANIZ TIKLAYIN..

Peki Göz seğirmesi ciddi bir hastalığın habercisi olabilir mi ?

göz seğirmesi neden olur

Genellikle göz kuruluğu ve göz seğirmesiyle ile karıştırılabilir bunun ayrımını yapabilmek için bir uzman göz doktorundan yardım almalısınız. Sadece göz seğirmesi beyinde ve vücutta herhangi bir sorun olmadan göz kapağında istemsiz kasılmalar yüzünden olmaktadır. Hafif formlarda seyreden vakalar hastanın sosyal hayatını olumsuz etkilenmezken, hastalık ağır seyreden ileri vakalarda gözün tamamen kapanmasına ve hastanın tek başına sokağa çıkamamasına neden olabilir Yukarıdaki sebebler haricinde göz seğirmeleri çok nadir de olsa bazı durumlarda beyin tümörlerine bağlı olarak gelişebilmektedir. Bu nedenle uzun süren göz kasılmaları hafife alınmaması ve kesinlikle en yakın sağlık kuruluşuna gözükmelisiniz.

Göz seğirmesinin bir tanı testi yok

göz seğirmesi neden olur
göz seğirmesi neden olur

Uzmanlar blefarospazm tanısında hastanın geçmiş şikâyetlerinin ve yüzünün değerlendirilmesi en önemli husus. Bunların haricinde maalesef hastalığı gösteren özel bir görüntüleme yöntemi ya da kan testi henüz mevcut değil. Bu nedenden dolayı teşhis için doğru ve emin adımlarla ilerlenmesi gerekiyor. Öncelikle bir doktor tarafından hastanın şikâyetleri dikkatlice değerlendirilmeli, hastanın beyin MR ‘ı ve nörolojik muayenesinde kasılmalara sebep olacak başka bir problem olmadığından emin olunmalıdır. (göz seğirmesi neden olur)

DİKKAT BU BELİRTİLER KALP KRİZİ BELİRTİSİ OLABİLİR. OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

NE ZAMAN DOKTORA GİTMELİYİZ?

Uzun süren, kronik göz seğirmelerinin hastalık habercisi olabileceği uyarısında bulunan doktorlar, uzun süreli şikâyetlerin altında daha ciddi nedenler, göz ya da sinir sistemine bağlı bazı hastalıklar yatıyor olabileceğini söylüyor.Bununla beraber, bir haftayı aşan göz seğirmelerinde, göz seğirmesiyle birlikte gözlerde kızarıklık, şişlik ya da üst göz kapağında düşüklük oluştuğu durumlarda, gözlerde hissedilen seğirmeler yüzün başka bir bölümünde de hissedildiğinde fazla vakit kaybetmeden uzman bir doktora başvurmak gerekir. (göz seğirmesi neden olur)

GRİPTEN KURTULMA YOLLARI YAZIMIZA GÖZ ATTINIZ MI ? TIKLAYIN

Göz seğirmesi tedavisi nasıl bir yol izlenir?

blank

Göz seğirmesi sık tekrarladığı zamanlarda kişilerde rahatsızlığa neden olsa da çoğunlukla ciddi acılar oluşturmaz ve günlük yaşamı çokta etkilemediği aşikar. Bu sebeple bu sorunu yaşayan birçok kişi herhangi bir tedaviye ihtiyaç duymaz ve kendiliğinden geçmesini bekleriz. Gözlerinde seğirme sorunu kendiliğinden iyileşmeyen ve buna bağlı olarak sağlık kuruluşuna başvuran hastalarda bu hastalığı direkt olarak tespit etmeyi sağlayan özel bir tanı testi bulunmamaktadır.

Dolayısıyla hastalığın teşhisinde hastanın detaylı şekilde doktora anlatması gerekir, ardından farklı hastalıkların varlığına ilişkin olasılıklarının ekarte edilmesi amacıyla beynin manyetik rezonans görüntülemesinin (MR) yapılması ve nörolojik muayenelerin ardından varsa eğer hastalık saptanabilir. Bundan sonra gerekli tedavi süreci başlatılır. Eğer siz de göz seğirmesi sorunu yaşıyor, sol ve sağ göz seğirmesi nedenleri hakkında bilgi almak istiyorsanız bir sağlık kuruluşuna başvurabilir ve detaylı göz muayenesinden geçmeyi talep edebilirsiniz.

Özellikle 3 haftayı aşkın bir süredir bu sorunu yaşayanların farklı bir göz hastalığınızın bulunma ihtimali oldukça yüksek olduğunu hatırlatalım. Yapılacak olan muayene ve ardından istenecek olan tanı testlerinin sonucunda olası göz hastalıklarınızın teşhis edilebilmesi mümkündür. Bu aşamadan sonra tedavi sürecinize bir an önce başlayarak göz sağlığınızı koruyabilir, ileride karşılaşabileceğiniz çok daha ciddi problemlere karşı önleminizi rahatlıkla alabilirsiniz. (göz seğirmesi neden olur)

DURDUK YERE BURUN KANAMASI YAŞIYORSANIZ TIKLAYIN..

UYARI ! (göz seğirmesi neden olur)

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan toplanarak oluşturulmuş ve bazı üniversitelerin araştırmalarına dayanan, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurmalısınız. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size sadece doktorunuz yardımcı olabilirStabil Hayat

” Göz seğirmesi neden olur ”

https://www.mayoclinic.org/symptoms/eye-twitching/basics/causes/sym-20050838 https://www.healthline.com/health/eyelid-twitch https://www.allaboutvision.com/conditions/eye-twitching.htm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir