Ödem Nasıl Atılır ? En Doğal Ödemden Kurtulma Yolları
Ödem, vücuttaki bazı dokularda normalin dışında sıvı birikmesi ile oluşan şişliklerdir ve sadece bacak, ayak gibi belli bir yerde olabileceği gibi bunun yanında vücudun genelinde de meydana gelebilir. Diüretikler (yani ödem söktürücüler) vücuttaki fazla suyun idrarla atılmasını sağlayan besin ve bitkiler olarak tanımlanıyor. Doğal diürtikler, böbreklerin daha fazla idrar üretmesini baskılıyor ve böbreklerin geri emerek kan dolaşımına kattığı su ve tuz miktarını azaltıyorlar. Bu durum doku ve organların sıvıların doku matrislerinde birikmesine engel oluyor. Bu yüzden bazı besinlerin ödem atmada oldukça etkili olduğu belirtiliyor. Bu besinler, vücutta su tutulmasına engel oldukları için ödem (şişkinlik) tedavisinde kullanılabiliyor. O zaman ödem nasıl atılır gelin inceleyelim..
Ödemi Vücuttan Atan Doğal Yöntemler
Karahindiba:

Karahindiba yıllardır zayıflama diyetlerinin bir numaralı favorisi, su tutumunu ve birçok karaciğer hastalığını tedavi etmek için kullanılan bir bitkidir. Bitkinin yaprakları ve kökü genel olarak bu amaç için kullanılır. Ayrıca ödem söktürücü olarak da kullanıldığını belirtelim. Karahindibanın diüretik etkisi, böbrek ve karaciğerin aktivitesini artırarak idrar akışını hızlandırmasıyla ilişkilendirilmektedir. Karahindiba ayrıca potasyum, demir, magnezyum ve çeşitli vitaminlerden yana oldukça zengindir. Özellikle yüksek tansiyon ve karaciğer problemlerinden kaynaklanan ayaklarda oluşan şişlikler için etkilidir.
Kiraz sapı:

Kiraz sapı, fazla sıvıların sağlıklı bir şekilde vücuttan atılmasını sağlayan ve son zamanlar oldukça popüler hale gelmiş güvenilir bir bitkidir.
SÜREKLİ BADEMCİKLERİNİZ ŞİŞİYORSA TIKLAYIN..
Zencefil:

Zencefil, istenmeyen fazla sıvıların, sağlıklı bir şekilde idrar çıkışını uyararak atılmasını sağlamaktadır. Taze zencefilin fazla suyun atımı konusunda daha iyi etkileri bulunsa da bu amaçla genel olarak toz hali kullanıldığını belirtelim.
Limon suyu:

Limon, ekstra suyun vücuttan atılması konusunda oldukça kuvvetli bir yöntem ve diüretik özelliğe sahiptir. Böylece vücudunuzun sıvılardan kurtulması sürecini daha kolay bir hale getirmektedir.
Sarımsak:

Genellikle doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak hastalıklarla ve inflamasyonla savaşmasıyla tanınan bir bitkidir. Az bilinen bir özelliği ise ekstra sudan kurtulmayı kolaylaştırmasıdır. Evet mucize bitkimiz sarımsak burada da oldukça etkili.
Elma sirkesi:

Elma sirkesinin bir önemli faydası da bünyede ki ödemi azaltmasıdır. Elma sirkesi hem oral yollarla hem de dışarıdan ödemle savaşmak için kullanılabilmektedir.
KANSIZLIK SORUNU ÇEKENLER İÇİN DEV REHBER… TIKLAYIN
Salatalık:

Salatalığın ödem atıcı etkisi temel olarak, yüksek su içeriğinden gelmektedir. Salatalık diüretik etkisiyle birlikte, antioksidan aktivitesiyle hücre ve kan damarlarının da korunmasını sağlar. İçeriğinde ki yüksek su oranıyla sağlık için oldukça faydalı olduğunu da hatırlatalım.
Maydanoz:

Böbrekleri idrar miktarını artırarak temizler. Birçok bilimsel çalışmada, maydanozun idrar üretimini artırdığı ve vücutta su tutumunu azalttığı gösterilmiştir.
Yeşil Çay:

Vücudunuz da fazla su tutumunu engeller ve fazla suyun atımını kolaylaştırır. Yeşil çayın kafein içeriği diüretik özelliklerinden sorumlu olan kısmıdır.
İDRAR YOLU ENFEKSİYONU NEDİR ? TIKLAYIN
Hibiskus Çayı:

Hibiskus da ekstra sıvıların atımını sağlayabilmektedir. Özellikle bir Hibiskus türü olan Roselle’in böbrek fonksiyonlarını ve süzme oranını artırmak konusunda yararlı olduğu bilinmektedir.
Enginar:

Ödem attırıcı amacına ulaşabilmek için enginar, çiğ tüketilmelidir. Çünkü ısıl işlemler, diüretik etkisini sağlayan ana madde olan siyanarinin bozulmasına neden olur. Enginar yapraklarından üretilen ekstratlar da çay olarak tüketilebilir.
Brüksel lahanası:

Brüksel lahanası şaşırtıcı şekilde vücuttaki fazla suyun atımı konusunda oldukça faydalıdır.
Bacaklara Soğuk Duş
- Duş alırken suyun ısısını azaltın ve duş başlığıyla aşağıdaki adımları uygulayın:
- Sağ bacağın dış kısmından yukarı doğru
- Sağ bacağın iç kısmından aşağı doğru
- Sol bacağın dış kısmından yukarı doğru
- Dizinizin üstüne geldiğinizde sağ bacağa geçin ve sol bacağa geri gelin ve aşağı doğru devam edin
- Eğer yapabilirseniz aynısını bacaklarınızın arka kısmıyla yapabilirsiniz. Dizler arasında geçiş yapmanıza gerek yoktur.
- Bacaklarınızı kuruturken sert bir havlu kullanarak cildinize aşağıdan yukarı doğru hafifçe masaj yapın.
Bacak Masajı
Duştan çıkar çıkmaz bacaklarınızda kullanabileceğiniz bir losyon hazırlayabilirsiniz. Kullandığınız nemlendirici, aloe vera jel veya bitki yağı (badem, susam, zeytin…) gibi bir jeli baz olarak kullanın.
İçine biberiye, cadı fındığı, at kestanesi, selvi gibi aromatik yağlardan biri veya birkaçından biraz damlatın. Bacaklarınızı bu karışımla aşağıdan yukarı doğru daireler çizerek nazikçe ovalayın.
Ayaklarınız Yüksekte Uyuyun
Bacaklardaki kötü dolaşımı ve ayaklarınızdaki aşırı sıvıyı önlemek için uyurken topukların altına bir yastık koymak basit bir tedavidir.
Ayrıca yatağa gitmeden önce ayaklarınızı yarım saat boyunca yukarıya kaldırıp duvara yaslayarak “L” şeklinde durabilirsiniz.
Özellikle de günün çoğunu oturarak veya ayakta geçiriyorsanız, bu son egzersizi gün içinde yapabilirsiniz.
Yeterli miktarda su için (ödem nasıl atılır)

Yeterli su tüketimi vücutta ödem oluşumunun önlenmesinde en etkili yöntemdir. Günlük ortalama 2-2.5 litre su tüketimi vücuttan fazla suyun atılması, sindirim sistemi sorunlarının önlenmesi ve vücutta toksin atımının sağlanmasında etkili olur. Yaz aylarında ter ile kaybedilen su miktarını yerine koymak için, içilen su miktarını normale göre artırmakta fayda vardır. Ayrıca çay ve kahvenin içeriğindeki kafeinden dolayı su yerine geçmediğini, içtiğiniz her bir bardak çay kahve için bir bardak daha su içmeniz gerektiğini unutmayın.
Egzersizi unutmayın (ödem nasıl atılır)
Egzersiz vücuttan terleme yoluyla su atımında etkili olan bir yöntemdir. Fiziksel aktivite aynı zamanda vücut dolaşımının hızlanması ve metabolizma hızının artmasında da etkili olur. Gün içerisinde 40-50 dakika tempolu yürüyüş, egzersiz veya kardiyo yapılması alt ektremitelerdeki sıvı birikimini azaltmada etkili olacaktır.
Tuzu azaltın (ödem nasıl atılır)
Tuz tüketiminin fazla olması, vücutta ödem tutan önemli etkenlerden biridir. Tuz, sodyum ve klorürden oluşur. Sodyum, vücuttaki suya bağlanır ve hücrelerin içindeki ve dışındaki sıvıların korunmasına yardımcı olur. Özellikle işlenmiş gıdaların ve paketli ürünlerin içinde bulunan sodyum ve tuz, çok fazla tuz yediğimizi fark etmeden vücudumuza girer. Turşu, konserve, dondurulmuş ürünler, salamura, salça ve şarküteri ürünleri tuz içeriği yüksek besinlerdir, bu yüzden tüketilen miktara dikkat edilmelidir. Aşırı tuz tüketimi vücutta su tutulmasına neden olur ve bunun sonucu da ödem artışı görülebilir. Günlük tüketilmesi gereken tuz miktarının en fazla 5-6 gram olması gerektiği unutmayın.
UYARI (ödem nasıl atılır)
İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size sadece doktorunuz yardımcı olabilir.
Beslenmeye dikkat! (ödem nasıl atılır)
Salatalık, ananas, karpuz, maydanoz, limon gibi bazı besinler içeriklerindeki su ve lif sayesinde ödem atımına yardımcı olur ve toksin atımını destekler. Şeker içeriği yüksek olan bu meyvelerle ödem atacağım diye kaş yaparken göz çıkarmayın. Özellikle akşam yemeğinden sonra tok karnına meyve tüketmemelisiniz. Vücutta insülin salınımını artıracağından karaciğer yağlanması yapabilir. Meyve tercihlerinizi ara öğünlerde yapın.
DİKKAT! 1 HAFTADAN FAZLA KULLANMAYIN!
Diüretik kullanımı eğer amacın dışına çıkarsa, negatif etkileri olabiliyor. Bu nedenle kısa süreli ve diyetisyen kontrolündeki kullanımlarda diüretiklerin olumlu etkiler sağlayacağı belirtiliyor. Dikkat edilmesi gereken diüretiklerin bir haftadan daha uzun süre kullanılmaması olduğu belirtiliyor. Eğer ödeminiz bu sürede geçmediyse, hemen bir sağlık kuruluşuna gitmeniz gerekiyor.
UYARI ( ödem nasıl atılır )
”İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan toplanarak oluşturulmuş ve bazı üniversitelerin araştırmalarına dayanan, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurmalısınız. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size sadece doktorunuz yardımcı olabilir” Stabil Hayat