Sermayesiz Iş Kurmak, Sermayesiz İş Fikirleri Nasıl Hayata geçirilir?
Herkesin bir hayali vardır, kimi ev almak kimi araba almak kimi arsa almak yada hayalindeki işi kurmak. Bu yazımızda sizlere sermayesiz ış yeri açmak için bazı fikirler vereceğiz.
İLK SEÇENEK TABİ Kİ KREDİ ÇEKMEK
Evet genellikle isteklerimiz için ilk gidilecek adres tabi ki bankalar oluyor. Peki kredi çekmek için bankalara giderken yeterince araştırma yapıyor muyuz ? Planlarımızı işe başladıktan sonra değil işe başlamadan önce yapmalıyız. Kredi alıp işe başlamadan önce dikkat etmemiz gereken noktalar neler onlara bakalım.
PLANLAMA YAPIN:
Düşündünüz ve kredi çekmeye karar verdiniz. Peki her ay ne kadar ödeyebileceğinizi hesapladınız mı ? Burada gelir ve gider olasılıklarını iyi analiz etmelisiniz. Sabit giderleri doğru hesaplayıp olabilecek sürpriz harcamalar içinde hazırlıklı olmalısınız. Çünkü yeni bir iş kuracaksınız ve ilk yıllar geliriniz düzenli olmayacak. Böyle zamanlarda krediyi nasıl ödeyeceksiniz? Bunları iyi düşünün. Krediyi düzensiz ödemeniz ya da ödeyemediğiniz durumda hemen kredi kayıt bürosuna bildiriliyor, sicilinize işliyor. Bu kredi notunuzu düşürür hatta kara listeye alınmanızı bile neden olabilir. Bu durum ilerde tekrar kredi almanızı zorlaştırır. Aylık kredi taksidinizi belirlerken gelirinizin %45 oranını geçmemesine dikkat edin.
ÖN ARAŞTIRMANIZI İYİ YAPIN:
Önemli süreçlerin başında tabi ki ,en uygun vadeyi, faiz tutarını ve masrafları da gözönünde bulundurarak alacağınız krediyi seçmek. Kredilerin sadece faiz oranlarına aldanmayın. Yıllık kredi maliyeti hesaplarını da iyi analiz etmelisniz. Elinize para geçmesi durumunda erken ödeme durumunda size sağlayacağı faydaları da öğrenmelisiniz. Kısaca bankaları tek tek dolaşmanızda fayda var. Ayrıca imzalayacağınız kredi sözleşmesini iyi OKUYUN.
KREDİ TÜRÜ SEÇERKEN :
Alacağınız kredinin çok uzun vadeli olmaması lazım çünkü uzun vadeli krediler kişiye artı faiz maliyetleri çıkarır. Sabit ödemeli krediler de her ay ne kadar ödeyeceğinizi en baştan belirlemek çok önemlidir. Özellikle belirsizlik ortamlarında size büyük avantaj sağlayacaktır.
Evde yapabileceğiniz yatırım gerektirmeyen işler için buraya bakabilir siniz : https://www.stabilhayat.com/is-para/evden-evde-calisarak-nasil-para-kazanilir/
PEKİ KREDİ ALDIK, YA SONRA…
Fikirlerinizi hayata geçirmek için kredi aldınız ama kredi almakla maalesef işler bitmiyor. Kredi aldıktan sonra yapacağınız takipler size piyasa koşullarına göre karşınıza çıkan fırsatları değerlendirip daha düşük maliyetle borçlanmanızı sağlar. Siz bu araştırmaları yapacaksınız fakat bankalardan kredi almak sandığınız kadar kolay değil. Sizin KREDİ KAYIT BÜRO’su tarafından tutulan siciliniz burada çok önemli yani bilinen adıyla kredi puanınız. Kredi kartlarınızı düzenli ödeyip ödemediğiniz size verilecek puan doğrultusunda alacağınız kredi miktarını belirler. Bankalar kredi verirken öncelikle karşılarındaki kişiyi dikkate alırlar. Daha sonra teminat ve ödeme gücüne bakarlar.
BANKA KREDİSİNİN ALTERNATİFİ VAR MI ?
Yeni bir iş kurmanın en zor tarafı ise ilk başlarken ki finansman darboğazını aşabilmek.. Girişimciler, sermayesiz iş kurmak için genelde banka kredilerine başvuruyor. Ancak burada bilinmesi gereken tek yol banka kredileri değil. Kamunun sağladığı son dönemde en popüler olan destekler KOSGEB aracılığı ile sağlanıyor. Yılın farklı zamanlarında, farklı sektör ya da iş alanları için değişik tutarlarda krediler için faiz desteği sağlanıyor.
Yeni iş kuracak kişiler daha önce hiç kendi işlerini yapmadılarsa (vergi levhaları olmadıysa) yatırım kredisi alamıyorlar. Bunun için yine KOSGEB’in yeni girişimcileri desteklediği projeler var. KOSGEB girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla yeni girişimcileri teşvik ediyor. Ayrıntılı bilgiye http://www.kosgeb.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.